tisdag 10 april 2012

Syföreningstisdag


Ute är det grått och regnigt en perfekt dag för handarbete av alla slag samt en stor kopp te och ett par hembakta Scottish Shortbread. Sitter nu bara och njuter... med min tekopp och stickning. Jag håller just nu på med en kofta i bomullsgarn till lilla A. Det går inte så fort men vad gör väl det, det får ta den tid det tar och roligt är det.


Scotish Shortbread (ca 50st)
175 g rumsvarmt smör
50 g florsocker (ca 1 dl)
175 g vetemjöl (ca 3 1/4 dl)
50 g maizenamjöl (ca 1 dl)
1/4 tsk salt

Arbeta samman allt till en deg. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar. Jag brukar platta till dem lite så att kakorna får en rektangulär form. Plasta in rullarna och låt stå i kylen några timmar eller över natten. Skär 0,5 cm tjocka skivor, lägg dem på en plåt och pricka dem med en gaffel. Baka i 175 grader i ca 15 minuter, tills de fått lite färg i kanterna.
Dessa små kakor är sååå goda i sin enkelhet och smakar precis som shortbread ska smaka.


Avslutar med en bild på de underbart vackra tulpaner som jag fick av min fina syster♥ igår när de kom över på en liten snabbvisit innan de skulle fara hem till Stockholm igen.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt att få jobba med händerna!!! Sitter själv just nu och virkar och tittar runt vad de andra syföreningsmedlemmarna gör. Bra att kunna göra sånt nu när det är sånt busväder ute. Önskar dig en riktigt fin syföreningskväll/Gela

    SvaraRadera