tisdag 28 augusti 2012

Husmorsfilmer


I dag är det tisdag och därmed Husmorsskolans syföreningsmöte. Jag har inget att visa upp idag. Jag har precis börjat sticka på en liten hundtröja, som jag kommer att visa upp vid ett senare tillfälle.
Men för ett litet tag sedan hittade jag dessa Husmorsfilmer (skrolla ned lite på filmarkivets sida) när jag surfade runt lite på nätet. Det är en riktig skatt, det är hela 16 filmer som är från 1958 - 1979 och det finns massor med bra tips, recept och idéer för en husmor. Jag kan verkligen rekomendera er att se dem. Sätta sig en stund när vädret är ruggigt med en kopp te eller kaffe och passa på att njuta en liten smula.
 





tisdag 21 augusti 2012

En färdig kofta och symötestisdag

Så vart den äntligen klar koftan, som jag så länge har arbetat med, och bäst av allt den satt perfekt på lilla Alva. Garn och mönster är från Yll o tyll.
Nu ska jag börja sticka på ännu en hundtröja. Jag gjorde en i vintras till en av mina döttrars hund, hon tyckte den blev så bra och ville gärna ha en till så de har något att byta med. Det blir verkligen bli kul att börja med något nytt.
Här är fönstret och lite av min utsikt från min lilla arbetshörna där jag syr, handarbetar och pysslar med allt möjligt (och omöjligt).
Vill ni se vad andra syföreningsmedlemmar har gjort kan ni kika in här.




fredag 17 augusti 2012

Vi har ett hus till salu....






mitt i den västgötska myllan. Med stor tomt med möjlighet att odla i liten skala, att ha lite höns, ett par får eller andra små djur. Det har varit till salu i drygt ett år nu. Det kommer lite folk då och då och tittar, men hittills har inte den eller de rätta hittat hit. Nu hade vi visning i går och nu på eftermiddagen ringde mäklaren och sa att en familj ville komma och titta imorgon eftermiddag. Kanske har det lättat lite på bostadsmarknaden? Hoppas att det kommer någon snart som känner att just det här huset är det rätta för just dem. Det vore toppen!
Håll tummarna nu! 


tisdag 7 augusti 2012

Tisdag = Syföreningsmöte

Det var länge sedan jag deltog i något syföreningsmöte. Dels på grund av att jag inte haft något särskilt att visa upp (jag har flitigt stickat på barnkoftan hela sommaren så fort det funnits tid) och dels för att jag har haft fullt upp med arbete, barn och spenderat en hel del tid i trädgården mm, mm. Även om vädret inte alltid har visat sig från sin bästa sida så är det ju ändå sommar nu, och jag försöker vara ute i trädgården så mycket som möjligt. Många gånger i sommar har vi suttit med både jackor och filtar om oss och trotsat vädrets makter.



Här är koftan jag håller på med, alla delarna är klara. Nu är det bara att sy ihop alla delar, sticka en halskant och sy knapparna, så är den klar. Jag återkommer med en bild när den är färdig.
Nu börjar jag riktigt längta efter att få börja något nytt projekt, jag har flera stycken som bara ligger och väntar.







fredag 3 augusti 2012

Lite av sommaren...


Här går våran stolta tupp och vaktar på sina hönor bland Tusenskönorna. Alldeles framför tuppen växer  det sista av sommarens rabarber som jag nu har kokat rabarberchutney på. Ni kan tro vad det doftade orientaliska kryddor i köket den dagen.

 

Måste bara visa våra underbart vackra rosor som klättrar utmed väggen på vårat uthus.