tisdag 18 september 2012

Tisdag = Syföreningsmöte

 
Så var det tisdag igen och därmed syföreningsmöte. Just nu har jag inget färdigt projekt att visa upp men på bilden ligger början på en babyfilt som jag nyligen påbörjat. Garnet är Drops Eskimå och mönstret som också är från Drops hittar ni här. Den verkar gå rätt fort att sticka så finns det bara lite tid om kvällarna så är den nog snart klar.
Nu ska jag ta mig en kopp te och sätta mig ner och titta runt på vad de andra syföreningsmedlemmarna pysslat med under veckan och visar upp på symötet.


Recept på Rabarberchutney

 
Rabarberchutney
 
500 g rabarber
1 tsk riven färsk ingefära
5 dl strösocker
2 st rödlökar
1 ½ msk ättikssprit 24 %
3/4 dl vatten
1 ½ msk curry
2 tsk salt
1 - 2 tsk spansk peppar (eller annan pepparsort)
6 - 8 torkade aprikoser
 
Gör så här:
Skär rabarbern i små bitar samt hacka rödlöken fint. Riv ingefäran. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30 - 40 min. Rör ofta i kastrullen medan chutneyn kokar ihop.
Häll upp den varma chutneyn på varma burkar eller låt svalna och servera direkt.


onsdag 12 september 2012

Speedy i nya tröjan

 
Så här fin blev lilla Speedy i sin nya tröja. Det var inte så lätt att få till en bra bild på honom. Han blev så ivrig och trodde att han skulle få gå ut när han fick på sig tröjan. Han tyckte det var helt onödigt att bli fotograferad när, man kan gå ut och ha roligt istället.

tisdag 11 september 2012

Liten hundtröja

 
 
 
 
Så vart jag klar med den lilla hundtröjan till dotterns Jack Russel. Blev riktigt nöjd med resultatet. Eftersom han använder sele så maskade jag av några maskor mitt på ryggen så det blev ett lagom stort hål så att man kan knäppa kopplet där. Garnet jag använde var DROPS Eskimå Print som ni hittar här. Mönstret kommer också från DROPS Design och det hittar ni här. 
Nu är det dags att börja på nästa stickprojekt, en babyfilt till ett litet barnbarn som beräknas komma någon gång i början på november. Få se om jag hinner att sticka något mer eller om jag kanske ska vänta och se vad det blir först, det är sååå spännande.
Nu är det snart dags att börja med middagen, och idag ska det bli en mustig köttsoppa på lamm med lite gott vitlöksbröd till.