lördag 19 januari 2013

Morotsbröd i långpanna




Här kommer receptet på det goda brödet jag bakade igår.

Bröd i långpanna med morötter och frön

5 dl vatten
50 g jäst
100 g smör
2 st morötter, stora, finrivna
1 tsk salt 2 msk sirap
6 dl vetemjöl
7 dl grahamsmjöl
2 dl solrosfrön eller andra frön

Tillagning

1. värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen . Blanda väl och låt jäsa ca 40 minuter.
2. Knåda degen lätt och dela den i ca 15 lika stora bitar. Rulla runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåts papper. Låt jäsa ca 45 minuter. Pensla med lite vatten och strö på fröna.
3. Grädda i ugn, 175 grader i 20 - 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar