onsdag 23 januari 2013

Det är mysigt...


att krypa upp i soffan och sticka när det är vinter och särskilt nu när kylan slagit till ordentligt. Jag har nu börjat på babyfilt nummer två. Vi väntar med spänning på ännu ett barnbarn i slutet på mars månad. Så nu gäller det att sticka på.


Grodprinsen fryser, han längtar efter våren. Den lär väl dröja ett tag ännu men längtan finns där.


Ljungen som blev kvar ute sedan i höstas. Fortfarande vacker, nu med frosten och den rosa färgen.


Frostiga Höstflox. Snart är det dags att klippa ner alla fjolårets blommor. Visst är de vissna växterna fina när frosten nyper tag i dem.


Här kommer Don springande i full fart. Det gäller att hålla igång i kylan. Ett underbart vackert väder med blå himmel och sol hade vi i alla fall idag och solen den har vi inte sätt på länge. 




lördag 19 januari 2013

Morotsbröd i långpanna




Här kommer receptet på det goda brödet jag bakade igår.

Bröd i långpanna med morötter och frön

5 dl vatten
50 g jäst
100 g smör
2 st morötter, stora, finrivna
1 tsk salt 2 msk sirap
6 dl vetemjöl
7 dl grahamsmjöl
2 dl solrosfrön eller andra frön

Tillagning

1. värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen . Blanda väl och låt jäsa ca 40 minuter.
2. Knåda degen lätt och dela den i ca 15 lika stora bitar. Rulla runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåts papper. Låt jäsa ca 45 minuter. Pensla med lite vatten och strö på fröna.
3. Grädda i ugn, 175 grader i 20 - 25 minuter.

fredag 18 januari 2013

Så äntligen....

finns det lite tid över till bakning och annat, för att inte tala om bloggen. Den har legat i vila ett tag, det har varken funnits tid eller inspiration till bloggande. Vi har helt enkelt firat jul och nyår och haft det mysigt med familjen. Känner nu att inspirationen är på väg tillbaka nu när jul och nyår passerat.
Idag har jag bakat ett nytt bröd, ett långpannebröd med rivna morrötter och solrosfrön. Det vart verkligen supergott och saftigt.
 Recept och bilder kommer senare då det inte går att infoga några bilder på bloggen idag:( Hoppas det inte är långvarigt bara.