Här är receptet:
Ca 30 st
Degen:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
1/4 tsk salt
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
Kallrörd vaniljkräm (gjord på ca 3 dl mjölk)
Florsocker att pudra över bullarna när de svalnat
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den kalla mjölken och rör om så jästen löser sig. Klicka ner små klickar av smöret tillsammans med ägg, socker, salt, vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en fast deg.
- Kavla ut degen till en stor rektangel och skär ut 30 st fyrkanter (ca 8 X 8 cm).
- Blanda ihop fyllningen till vaniljkrämen. Lägg en klick på varje ruta.
- Vik upp de fyra hörnen och tryck försiktigt ner dem i mitten. Placera bullarna i formar på en plåt.
- Lägg över en bakduk och låt jäsa ca två timmar.
- Pensla med ägg och grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
- Låt svalna.
- Pudra florsocker över de kalla bullarna.
Dom måste jag bara baka!! Låter sååå gott!
SvaraRadera