Här är receptet:
HAVREBRÖD
(ca 16 - 20 st)
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
1½ tsk salt
4 dl havregryn (jag bytte ut 1 dl havregryn mot drygt 1 dl havregrynsgröt)
10 - 12 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och rör ut den i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, havregryn + (ev gröt) och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Forma sedan degen till runda bullar som man plattar till lite. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckta ca 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min.
Låt svalna på galler under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar